jueves, 26 de enero de 2017

La DO a les jornades de la Tófona de Morella

Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta se sumen un any més a les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona de Morella que, enguany, se celebraran del 26 de gener al 12 de març. Unes setmanes durant les quals la tòfona serà present als menús dels principals restaurants de la zona, així com a diferents tallers en format show cooking. Els vins de la DO Terra Alta seran els encarregats de maridar tant els menús dels restaurants, com els diferents tallers i tastos de vins que tindran lloc durant aquesta XIV edició de les Jornades.
Els tallers, que es realitzaran els divendres a les 20h, estan pensats per a 100 persones, i es faran a la Llotja de l’Ajuntament. Els restauradors mostraran als assistents els secrets de la tòfona i la seva aplicació en la cuina, mentre que els cellers presentaran els seus vins per maridar els plats que es preparin durant el taller.
Aquests maridatges arrencaran divendres 10 de febrer amb el Mesón del Pastor, que estarà acompanyat pels cellers Caterra i Vins del Tros. Dues setmanes després, divendres 24 de febrer arribarà el torn dels restaurants Lola i El Faixero de Cinctorres, que comptaran amb els vins del Celler Batea i de Cellers Tarroné. Ja al març, el dia 3, el restaurant Vinatea maridarà la seva cuina amb Sant Josep Vins; i el dia 10, el restaurant Daluán i els vins de Bernaví posaran fi a l’edició d’enguany. A més, el 25 de febrer hi haurà una altra oportunitat de maridar tòfona i vi al tast de vins que organitzarà el Celler Cooperatiu de Gandesa, i que es farà a la mateixa Llotja de l’Ajuntament de Morella.
Les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona de Morella són tot un referent del turisme gastronòmic, posant en valor la cuina típica de la zona i mostrant la qualitat dels seus productes, en especial de la tòfona, coneguda popularment com “el diamant negre”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario